www.allianz.hr   Moj Allianz
Što učiniti u slučaju nastupa osiguranog slučaja?
Što učiniti u slučaju prometne nesreće?
  1. ALLIANZ SAVJETUJE: ŠTO UČINITI U SLUČAJU PROMETNE NESREĆE?

    • U slučaju nastanka prometne nesreće; vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je nastala manja materijalna šteta na vozilima, dužni su odmah ukloniti vozila s kolnika i omogućiti nesmetano odvijanje prometa. Sudionici ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok ne popune Europsko izvješće o nezgodi (može se skinuti s ove adrese). Ovaj obrazac služi za utvrđivanje činjeničnog stanja i ne znači da je među vozačima postignuto suglasje glede krivnje za prometnu nezgodu, niti se potpisom priznaje krivnja. Allianz savjetuje da se ipak u ovom slučaju o prometnoj nezgodi izvijesti nadležna policijska postaja (obavezno pozvati MUP ako je među sudionicima sporna odgovornost za prometnu nesreću), te podvrgavanje alkotestiranju vozača.
    • U slučaju prometne nesreće s većom materijalnom štetom ili u kojoj je netko teško ozlijeđen ili izgubio život, sudionici moraju ostati na mjestu prometne nesreće, te poduzeti sve moguće radnje da se otklone nove opasnosti koje mogu nastati na mjestu prometne nesreće. O prometnoj nesreći potrebno je obavijestiti najbližu policijsku upravu ili postaju, te pričekati dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid.


  2. KAKO I GDJE PRIJAVITI ŠTETU OSIGURANJA OD AUTOMOBILSKE ODGOVORNOSTI?

    Prijava štete osiguranja od automobilske odgovornosti moguća je putem Interneta ovdje.
    Također, prijavu štete osiguranja od automobilske odgovornosti moguće je izvršiti i putem Allianz besplatnog broja telefona 0800 5000 te dolaskom u prostorije Allianza, putem pošte ili faxa.Ukoliko želite prijavu izvršiti dolaskom u prostorije Allianza, putem pošte ili faxa priložene obrasce ispunite te ih proslijedite uz prijavu zajedno s nabrojenom dokumentacijom.

DOWNLOAD OBRAZACA ZA PRIJAVU: